Filter Ponuda

Hrvatska
Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 20.04.2018

PRODAJNI KURS: 120.3079 RSD

Rim

Grad sa puno lica i još više priča i istorije... Rim je glavni grad Italije i regiona Lacio. Nalazi se na zapadu centralnog dela Apeninskog poluostrva na ušću reke Anijen u Tibar. Grad se nalazi u donjem toku reke Tibar, u neposrednoj blizini Tirenskog mora i jedan je od najvećih centara Mediterana. Podignut je na sedam brežuljaka: Esqulino, Palatino, Capitol, Aventino, Quirinale, Viminale i Celio – gde se nalazi centar Rima. Prema legendi grad je osnovao Romul, potomak trojanskog junaka Eneja, 753 godine p.n.e. i danas simbol grada predstavlja vučica koja je othranila Romula i Rema. Ovaj "večni grad" je jedinstven  u svetu po stotinama muzeja, crkava, arheoloških nalazišta, galerija, spomenika i prelepih fontana. Tokom svoje istorije je imao brojne uspone i padove. Grad je i simbol Katoličke crkve - deo Rima je država Vatikan. Naziva se i večnim gradom, prestonicom sveta i gradom sedam brežuljaka. Rim je neznatno oštećen tokom Drugog svetskog rata, pa su brojne istorijske građevine i spomenici ostali sačuvani.

Rim je glavni grad Italije od 1870 godine. U njemu se nalazi sedište Vlade, Parlamenta i Senata. Gradska vlada ima svoje sedište na Kapitolu.

Preko 2.500 godina istorije može se otkriti u ovom „večnom gradu"- od antičkog Rimskog foruma do Koloseuma i Panteona, kao i veličanstvene bazilike Svetog Petra. Prvoklasni umetnički radovi, uključujući skulpture i slike, izloženi su u preko 60 muzeja, uključujući i čuveni Vatikanski muzej i Palazzo Massimo.

Zaista ga vredi posetiti...

Trenutno nema ponuda.