Filter Ponuda

Hrvatska
Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 24.11.2017

PRODAJNI KURS: 121.5175 RSD

Temišvar 16.12.2017. *polazak iz Novog Sada i Bačke Palanke*

 

Temišvar, najveći grad Banata, leži na obalama reke Begej i sedište je županije Tamiš. Temišvar je najveći kulturno istorijski centar Srba u Rumuniji gde i danas živi veliki broj srpskog življa. U gradu se nalazi sedište Eparhije temišvarske Srpske Pravoslavne crkve, kao i savez Srba u Rumuniji. Grad nazivaju „Mali Beč“ jer je dugo bio pod opsadom Hazburgovaca a njegov centar podseća na stari deo Beča. Prvi evropski grad koji je dobio električno osvetljenje, a neke od zgrada projektovao je lično čuveni Gustave Eiffell. U novijoj istoriji poznat je kao grad u kome je počeo ustanak koji je doveo do sloma režima diktatora Nikolae Čaušeskua. Nekada iza „Gvozdene zavese”, a danas dvadeset pet godina kasnije Temišvar je moderan grad...

 

 

16.12.2017. godine (subota)

 

 

Nema ocena.
0 KOMENTARA
DODAJ KOMENTAR I OCENI

16.12.2017. 

CENA ARANŽMANA PO OSOBI:

      1.400,00 din - polazak iz Bačke Palanke

 1.000,00 din - polazak iz Novog Sada

 

 

CENA ARANŽMANA ZA DECU DO 12 GODINA:

      1.300,00 din – polazak iz Bačke Palanke

         900,00 din – polazak iz Novog Sada

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

 • Prevoz komfornim autobusom visoke turističke klase na navedenoj relaciji

 • Razgledanje grada Temišvara prema programu,

 • Vodič tokom putovanja, troškovi organizacije i realizacije putovanja

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

 • Međunarodno putno zdravstveno osiguranje za period boravka

 • Individualni troškovi putnika

  

 

Polazak autobusa iz Bačke Palanke sa glavne autobuske stanice “Dunavprevoz” u 05.00h. Vožnja preko Novog Sada (06.00h kod Lokomotive) i Zrenjanina do Temišvara. Dolazak u Temišvar, najveći i najznačajniji grad Banata. Razgledanje grada: TRG POBEDE (Piaţa Victoriei) na kojem su zdanje OPERE i NACIONALNOG TEATRA, SABORNA (rumunska) crkva Banatske mitropolije, KIP VUČICE koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926. godine), te reprezentativna zdanja secesije, TRG SLOBODE (Piaţa Libertăţii), na kojem se nalaze stara gradska većnica, kip Device Marije i bista Decebala, poslednjeg dačkog kralja. Odlazak na TRG JEDINSTVA na kom su STUB KUGE, RIMOKATOLIČKA KATEDRALNA CRKVA, BAROKNA PALATA (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i SABORNA CRKVA srpske pravoslavne crkve. Poseta srpskoj Sabornoj crkvi u kojoj se nalazi ikonostas, delo Konstantina Danila i majstora Mihaila Janića iz Arada. Nakon razgledanja grada slobodno vreme. U dogovoreno vreme odlazak do jednog od najvećih tržnih centara u ovom delu Evrope ” IULIUS MALL”. Vreme predviđeno za šoping. U dogovoreno vreme polazak za Srbiju. Dolazak u Bačku Palanku oko 23:00h (u zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima).

 

 

Polazak autobusa iz Bačke Palanke sa glavne autobuske stanice “Dunavprevoz” u 05.00h. Iz Novog Sada u 06.00h kod Lokomotive, Železnička stanica.

 

 

 • Aranžman je rađen na bazi od minimum 40 prijavljenih putnika.

 • Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

 • Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom realizacije putovanja zavisi od objektivnih razloga.

 • Za putovanje u Rumuniju obavezno posedovanje crvenog biometrijskog pasoša.

 • Za sve informacije date usmenim putem Organizator ne snosi odgovornost.

 • Punovažan je samo program putovanja istaknut u prostorijama agencije ili elektronska komunikacija.

 • U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.


 

Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.– EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja. Prema Zakonu o turizmu Organizator ima sledeću garanciju putovanja broj 300054311 od 25.01.2017. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi Sad”.Putnik potpisivanjem Ugovora o putovanju, potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi putovanja i da iste u celosti prihvata.Organizator : DUNAVPREVOZ DOO, ogranak Dunavturs, Bačka Palanka, Novosadski put 12

Licenca: OTP-41/2012 od 11.09.2012.

Tekući račun: 310-214454-58

 

 

Ogranizator preporučuje međunarodno putno zdravstveno osiguranje, detaljno se informisati u agenciji.

Komentari

Oceni smeštaj


1 + 4 =

Ostavi komentar