Filter Ponuda

Hrvatska
Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 11.12.2017

PRODAJNI KURS: 121.7769 RSD

Asprovalta

Asprovalta se nalazi na obalama Egejskog mora, u zalivu Strimonikos i predstavlja jedno od najpopularnijih letovališta severne Grčke. Mesto je udaljeno oko 70 km od Soluna, na putu za Kavalu. Na oko 8 km od Asprovalte nalazi se Stavros, a dalje na samo 500 metara od Asprovalte smešteno je letovalište Nea Vrasna, tako da svojom pozicijom tokom leta privlači goste željne odmora i uživanja u dugoj peščanoj plaži, kristalnom moru, zelenilu i čistom vazduhu koji se širi s planina koje okružuju ovo letovalište. Na istoku od Asprovalte je planina Pangeo sa najvišim vrhom od 2.000 m. Na zapadu je planina Stratoni, a na severu planina Kerdilio. Pripada opštini Svetog Đorđa i oblasti Soluna.

Naziv Asprovalta, koja se prevodi kao Bela dolina, dobila je zbog beličastog peska kojim je plaža prekrivena, u kombinaciji sa šljunkom pri ulasku u more. Plaže Asprovalte su godinama unazad nagrađivane "Plavom zastavicom" Evropske Unije, kao priznanje za čistoću mora i plaže. U ovom mestu nalazi se prelepa peščana plaža duga 1 km, lep park i dugačko šetalište sa drvoredom koje se proteže sve do Nea Vrasne. Asprovalta poseduje široko šetalište sa klupama i park sa fontanom, oko koje su grupisani restorani, taverne i kafići. Plaža je široka sa finim peskom. Većina kafića poseduje svoje ležaljke na plaži. U sadržaje na plaži uključeni su još i tereni za odbojku na pesku, svlačionice, igrališta i tuševi.

U mestu se nalaze mnoštvo prodavnica, dva velika supermarketa, mesare, pekare, poslastičarnice, apoteka i ambulanta, dok  plaža, kristalno more, zelenilo, brojne istorijske i kulturne znamenitosti fasciniraju svakog turistu. 

Asprovalta je idealna za porodice sa decom ili one koji žele miran odmor. Bez obzira na to, barovi na plaži nude dobar provod i noću. Asprovalta je dobro povezana sa drugim delovima Grčke, a u ponudi su izleti do raznih arheoloških lokaliteta. Blizu zaliva Strimonikos su dva međunarodna aerodroma: Makedonski međunarodni aerodrom u Solunu i Aerodrom Aleksandar Veliki u Kavali, oba na oko 40-ak minuta od Asprovalte.

Meštani ovog regiona gostoljubivo i otvorenog srca dočekuju svakog posetioca. Vernost tradiciji očigledna je u svakodnevnom životu, poslu, igri, pesmi, a mnogo više o njihovoj istoriji možete saznati obilaskom Narodnog muzeja Asprovalte.

Dok ste ovde, ne zaobiđite Stagiru, rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, antički grad Filipi i Amfipoli, Ouranoupolis, Solun (na oko 70 km).. U zalivu Strimonikos postoji još štošta zanimljivo za turiste. Među tim mestima je pećina Alistrati, kanjon reke Angitis, a u blizini su i prelepe šume Halkidikija, čuveno selo Olimpija se nalazi na 17 km od Asprovalte. Na ovom putu se nalaze ruševine Aristotelove kuće koja se nalazi na vrhu jednog brda, sa kojeg se pruža izuzetan pogled na more. Nemojte propustiti da obiđete crkvu Svetog Đorđa u kojoj ćete videti ikonu ovog sveca, koja je tu doneta još u XVI - XVII veku.

Provedite nezaboravno letovanje u Grčkoj sa Dunavtursom.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja!