Filter Ponuda

Hrvatska
Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 11.12.2017

PRODAJNI KURS: 121.7769 RSD

Nea Vrasna

Ispod planine Kerdilia, koja se nalazi na oko 1000 m nadmorske visine, na obali je novonastalo turističko naselje Nea Vrasna. Legenda kaže da ime nosi po vojskovođi Vrasidasu, koji je ovde osnovao logor pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa. Nekoliko ostataka utvrđenja u regiji svedoče o značaju ovog područja na trasi velikog puta Via Egnatia.

Današnje letovalište je na oko 70 km od Soluna i Kavale, između Asprovalte (500 m), i Stavrosa (6 km) sa kojima je povezana širokom peščanom plažom nagrađivanom „plavom zastavom“ Evropske unije i Mediterana, kao i predivnim popločanim i uređenim korzom uz zaliv. Nea Vrasna ima lepo sređeno šetaliste, dužine oko 2km, dosta restorančića i kafića, fontane, puno sadržaja za decu i uglavnom je sve prilagođeno porodičnom odmoru. U letovalištu se nalaze supermarketi Masutis i Discount market, a u blizini mesta nalazi se i LIDL. Blizina Asprovalte i Stavrosa omogućava odličan izbor noćnih klubova, diskoteka, taverni, ali i mogućnost dobrog shopping-a. Solun je udaljen na samo sat vremena vožnje, kao i aqua park "Waterland" kome se podjednako raduju i deca i odrasli. Jedan od najlepših gradova Egejskog mora, Kavala, nalazi se na samo 80km od Nea Vrasne i povezana je novim auto putem, te se veoma brzo i lako stiže do nje. Blizina Svete Gore, omogućava Vam nezaboravne trenutke provedene na krstarenju zapadnom ili istočnom obalom Atosa i priliku da sa samo 500m udaljenosti od obale uživate u lepoti srednjovekovnih manastira. Za ljubitelje živopisnog pejzaža i istraživanja pravi izbor je tradicionalno naselje Vrasna i novo naselje Nea Vrasna. Privućiće Vas dolina “Makedonskih Tempa”, prolaz Rentine sa rekom Riheio i prelepim pogledom od manastira Sveti Đorđe. Zabavu možete pronaći i u brojnim kafeima, a specijalitete grčke kuhinje u dobro poznatim tavernama i restoranima. Nea Vrasna je letovalište u kome se porodice sa decom i penzioneri najbolje osećaju. Gradić je mali i miran, idiličan za opušten i ležeran odmor bez prevelike gužve i buke.

U azurno plavim vodama mora i na divnim plažama sa sitnim peskom, svako od Vas može uživati i vreme upotpuniti raznim sportovima na vodi. Skijanje na vodi, surfing, vožnja bicikala, kanua ili padobrana, odbojka na plaži i tennis, pruziće Vam utisak osvajanja svih ovih lepota. Svakako obiđite i crkvu Svetog Đorđa gde se čuva ikona ovog sveca doneta još u XVI - XVII veku, Stagiru, rodno mesto antičkog filozofa Aristotela, antički grad Filipi, Ouranoupolis, prirodnu pećinu Drakotripa…

 

Provedite nezaboravno letovanje u Grčkoj sa Dunavtursom.