Filter Ponuda

Hrvatska
Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 22.10.2018

PRODAJNI KURS: 120.6215 RSD

Polihrono

 

Polihrono se nalazi između naselja Kriopigi i Hanioti, na istočnoj obali poluostrva Kasandra. Polihrono je udaljeno 95 km od Soluna, odnosno 60 km od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa. Od Haniotija na jugu udaljeno je 5 km, odnosno 10 km od Pefkohorija. To je mirno naselje sa nešto preko 1.000 stalnih stanovnika, savršeno za porodični odmor ali sa sve većim brojem turista iz godine u godinu. Gosti iz Srbije ovde će se osećati kao kod kuće, jer osim brojnih turista i lokalno stanovništvo iz godine u godinu sve bolje govori srpski jezik. Smatra se da naziv dolazi od raznobojne bujne vegetacije (polihrono na grčkom znači puno boja).

U naselju ima mnogo hotela, apartmana i soba za izdavanje, kafića, barova, supermarketa, prodavnica suvenira i rent-a-car agencija. Duž plaže pruža se veliki broj kafića, restorana i taverni, a tu su i pošta, ambulanta, pekare i mesare. Polihrono se ne može pohvaliti noćnim životom, ali veliki broj turista željnih zabave odlazi do obližnjih Haniotija i Pefkohorija, a posebno do Kalitee sa nekoliko disko klubova. Naselje praktično ima dve glavne, šetačke ulice. Jedna je šetalište uz samu plažu koja se uveče zatvara za saobraćaj, a druga je ulica koja vodi od plaže do trga.

Glavna plaža nagrađena je Plavom zastavom za organizovanost i čistoću, a njen fini pesak i kristalno čista voda, u kombinaciji sa senkom borovih šuma i maslinjaka u okolini učinili su je jednom od najlepših plaža na Kasandri. Zbog činjenice da dubina vode postepeno raste, odnosno da ima dug plićak, idealna je za porodice sa decom. Moguće je iznajmiti i pedaline, banane, kanu i ostala vozila i rekvizite.

 

Provedite nezaboravno letovanje u Grčkoj sa Dunavtursom.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja!