Filter Ponuda

Grčka
0 € 700 €

NEWSLETTER

kursna lista 18.10.2017

PRODAJNI KURS: 121.3075 RSD

Sarti

Sarti se nalazi na istočnoj obali Sitonije. Ime mu datira još od drevnog grada Sartija, najverovatnije sa istog područja. Spominje se još u Herodotovim spisima iz kojih se vidi da je bio član Atinskog saveza. Nije poznato kada i zašto je grad bio uništen. Tokom 14. veka postoje izveštaji o nekom selu u oblasti zvanoj "Sarti", pod patronatom manastira Ksenofontos. Posle 1922. godine je naseljen izbeglicama iz Male Azije.
Danas je Sarti odmaralište koje kombinuje lepotu planina i mora. Kristalno čisto more, bele peščane plaže i skrivene uvale koje očaravaju posetioce, ostavljajući mu nezaboravne uspomene. Prostor je idealan za sve vrste sportova na vodi. Meštani su izuzetno gostoljubivi.
Brojni restorani i riblje gostionice, nude širok spektar tradicionalnih jela i sveže ribe. Sarti nudi za svakog po nešto - opuštanje uživajući u kafi ili sladoledu u jednom od mirnih kafića, ili stapanje sa ritmom intenzivnog noćnog života. Lepo je i prošetati do manastira Ksenofontos koji se nalazi samo 500 m od mesta i čija je crkva još i 1867. godine. Svakodnevno se organizuju i izleti do Svete Gore.

Provedite nezaboravno letovanje u Grčkoj sa Dunavtursom.

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja!