Filter Ponuda

Srbija
Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Bosna i Hercegovina
0 € 700 €

kursna lista 17.07.2024

SREDNJI KURS: 117.0389 RSD

NEWSLETTER

O nama

Preduzeće DUNAVPREVOZ osnovano je 21.10.1951. godine u Bačkoj Palanci pod firmom "Dunav" i to kao državno preduzeće za prevoz.

U naredne dve decenije širi svoju delatnost i na ugostiteljstvo da bi 1974. godine u svom sastavu imalo tri organizacione celine: putnički saobraćaj i turizam, teretni saobraćaj, ugostiteljstvo. Kao društveno preduzeće egzistira od 1989. godine i kao takvo postoji sve do privatizacije meseca jula 2005. godine, kada prelazi u akcionarsko društvo sa većinskim vlasništvom gospodina Milenka Damjanića.

Nakon privatizacije investiranje kreće u nekoliko pravaca, a glavni akcenat se stavlja na podmlađivanje voznog parka kako bi se udovoljilo potrebama putnika u pogledu komfora i potrebama za većom bezbednošću putovanja. U tu svrhu kupuju se novi autobusi marke ,,Mercedes" i "Setra" koji danas čine okosnicu saobraćaja. Pored novih autobusa, saobraćaju i rekaroserirani autobusi čija se reparacija vrši u samoj firmi, tako da danas vozni park čine 60 vozila visokog kvaliteta.

Pored ulaganja u sam vozni park, znatna sredstva uložena su i u opremu za higijenu vozila kao i u opremu za liniju tehničkog pregleda. Sve ovo uslovilo je da se danas, pored prevoza putnika u prigradskom i međumesnom prevozu, preduzeće sve više okreće turizmu i jedno je od onih koje poseduje turističku licencu za organizovanje turističkih putovanja u inostranstvu.

Još u vreme kasnih 70-tih godina, istakli smo se u pravcu turističkih putovanja, kad smo vozili putnike u obilaske evropskih gradova, o čemu svedoče fotografije naših putnika i autobusa iz porodičnih albuma sa putovanja. Upravo na temelju tih iskustava, danas stvaramo modernu turističku agenciju koja insistira na kvalitetu turističkih usluga.

Kao agencija koja se prilagođava modernim uslovima poslovanja i željama današnjeg tržišta, čini nam se da je veliki uspeh pred nama o čemu svedoči i dobijena nagrada "Zlatna amfora" - Šampioni turizma za 2013. godinu u sferi organizovanja prevoza i turističkih aranžmana u zemlji i inostranstvu.

Trudićemo se da i u narednom radu budemo svakim danom bolji i opravdamo poverenje zadovoljnih putnika.