Filter Ponuda

Srbija
Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Bosna i Hercegovina
0 € 700 €

kursna lista 17.07.2024

SREDNJI KURS: 117.0389 RSD

NEWSLETTER

Pefkohori

 

Pefkohori je letovalište na južnom delu istočne obale poluostrva Kasandra, udaljeno 104 km od Soluna, odnosno 4 km od centra Haniotija, sa kojim je gotovo spojen. Nalazi se u području koji bi slobodno mogao da se nazove i ekološki raj. Turizam je ovde počeo da se razvija ranih 70-ih godina kada su počeli da dolaze brojni turisti privučeni veličanstvenim prirodnim lepotama, blagom klimom, dugačkim plažama i prepoznatljivim grčkim gostoprimstvom. U prevodu naziv Pefkohori znači selo borova (pefko – bor, horio – selo), a to je i razumljivo s obzirom da je okružen borovim šumama i plantažama maslina.

Pefkohori je mesto gde ćete ugledati predivnu kombinaciju tradicionalnih kućica sa modernim turističkim objektima. Mesto krasi stari trg sa fontanom i prelepa crkva posvećena Svetom Nikoli. Posetioci Pefkohorija mogu uživati u šetnji popločanim ulicama starog dela grada.

Letovalište ima brojne hotele, apartmane i studija za izdavanje, prodavnice, grčke taverne i luksuzne restorane, picerije, kafiće i barove. Tu su i supermarket, pošta, ambulanta i apoteke. Pefkohori ima bogat noćni život i veliki broj klubova i kafića.

Plaža Pefkohorija je duga, ali ne mnogo široka. Tik uz plažu pruža se predivno šetalište koje je posebno posećeno u večernjim satima. Opremljena je suncobranima, ležaljkama, uz brojne mogućnosti za sportove na vodi. Voda je kao i na ostalim plažama poluostrva kristalno čista.