Filter Ponuda

Srbija
Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Bosna i Hercegovina
0 € 700 €

kursna lista 25.06.2024

SREDNJI KURS: 117.0614 RSD

NEWSLETTER

Olympic beach

 

Olympic beach je letovalište na obali Egejskog mora, u Olimpskoj regiji, u podnožju planine Olimp, po kojoj je i dobio ime. Drugi deo svog imena duguje upravo plaži, koja je peskovita, dugačka i široka. Pesak je zlatnožut, sitan i fin, a plaža je godinama nagrađivana Plavom zastavicom, sigurna i obezbeđena, sa svim turističkim pogodnostima. U neposrednoj je blizini Paralije, oko 2km, od gradića Katerini udaljen je 8 km, a od Soluna, do kojeg se može stići lokalnim autobusom, oko 70 km.

Klima je pogodna zbog blizine Olimpa i blagog povetarca. Paraliju i Olympic beach spaja velika peščana plaža sa toplim morem. Mesto daje mogućnost kombinovanja porodičnog i aktivnog odmora. Olympic beach je manje i mirnije mesto od susedne Paralije, ali je šetalištem dugim 3,4 km uz obalu povezan sa Paralijom, koja nudi bogat noćni život, što ovu destinaciju čini još interesantnijom i atraktivnijom za mlade.

Centar letovališta krasi predivan park, koji jednim delom uokviruje plažu, a u drugom delu pruža celodnevnu zabavu u vidu kafeterija, restorana, poslastičarnica, taverni, raznih prodavnica i butika, a svoj središnji deo prepušta najmlađim gostima i njihovoj igri na igralištima.  Zaljubljenike u kupovinu grčki trgovci će sigurno privući bogatom ponudom suvenira, nakita, krzna i odece.