Filter Ponuda

Srbija
Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Bosna i Hercegovina
0 € 700 €

kursna lista 24.06.2024

SREDNJI KURS: 117.0614 RSD

NEWSLETTER

Polihrono

 

Polihrono se nalazi između naselja Kriopigi i Hanioti, na istočnoj obali poluostrva Kasandra. Polihrono je udaljeno 95 km od Soluna, odnosno 60 km od glavnog grada Halkidikija, Poligirosa. Od Haniotija na jugu udaljeno je 5 km, odnosno 10 km od Pefkohorija. To je mirno naselje, savršeno za porodični odmor ali sa sve većim brojem turista iz godine u godinu. Gosti iz Srbije ovde će se osećati kao kod kuće, jer osim brojnih turista i lokalno stanovništvo iz godine u godinu sve bolje govori srpski jezik. Smatra se da naziv dolazi od raznobojne bujne vegetacije (Polihrono na grčkom znači puno boja).

U naselju ima mnogo hotela, apartmana i soba za izdavanje, kafića, barova, supermarketa, prodavnica suvenira i rent-a-car agencija. Duž plaže pruža se veliki broj kafića, restorana i taverni, a tu su i pošta, ambulanta, pekare i mesare. Polihrono se ne može pohvaliti noćnim životom, ali veliki broj turista željnih zabave odlazi do obližnjeg Haniotija i Pefkohorija, a posebno do Kalitee sa nekoliko disko klubova. Naselje praktično ima dve glavne, šetačke ulice. Jedna je šetalište uz samu plažu koja se uveče zatvara za saobraćaj, a druga je ulica koja vodi od plaže do trga.

Glavna plaža nagrađena je Plavom zastavom za organizovanost i čistoću, a njen fini pesak i kristalno čista voda, u kombinaciji sa senkom borovih šuma i maslinjaka u okolini učinili su je jednom od najlepših plaža na Kasandri. Zbog činjenice da dubina vode postepeno raste, odnosno da ima dug plićak, idealna je za porodice sa decom.