Filter Ponuda

Srbija
Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Bosna i Hercegovina
0 € 700 €

kursna lista 17.07.2024

SREDNJI KURS: 117.0389 RSD

NEWSLETTER

Nea Vrasna

 

Ispod planine Kerdilia, koja se nalazi na oko 1000 m nadmorske visine, na obali je novonastalo turističko naselje Nea Vrasna. Legenda kaže da ime nosi po vojskovođi Vrasidasu, koji je ovde osnovao logore pre čuvenog boja sa Atinjanima kod Amfipolisa.

Današnje letovalište je na oko 70 km od Soluna i Kavale, između Asprovalte (500 m), i Stavrosa (6 km) sa kojima je povezana širokom peščanom plažom nagrađivanom „plavom zastavom“ Evropske unije i Mediterana, kao i predivnim popločanim i uređenim korzom uz zaliv. Nea Vrasna ima lepo sređeno šetaliste, dužine oko 2km, dosta restorana i kafića, fontanu, puno sadržaja za decu i uglavnom je sve prilagođeno porodičnom odmoru. U letovalištu se nalaze supermarketi Masutis i Discount, a na 30-ak minuta šetnje od centra mesta nalazi se i LIDL.

Blizina Asprovalte i Stavrosa omogućava odličan izbor noćnih klubova, diskoteka i taverni. Solun je udaljen oko sat vremena vožnje, kao i aqua park "Waterland" kome se podjednako raduju i deca i odrasli. Blizina Svete Gore omogućava Vam nezaboravne trenutke provedene na krstarenju zapadnom ili istočnom obalom Atosa i priliku da sa samo 500m udaljenosti od obale uživate u lepoti srednjovekovnih manastira. 

Nea Vrasna je letovalište u kome se porodice sa decom i penzioneri najbolje osećaju. Gradić je mali i miran, idiličan za opušten i ležeran odmor bez prevelike gužve i buke. U azurno plavim vodama mora i na divnim plažama sa sitnim peskom, svako od vas može uživati i vreme upotpuniti raznim sportovima na vodi.