Filter Ponuda

Makedonija
Crna Gora Grčka
Egipat
Turska
Srbija
0 € 700 €

kursna lista 05.06.2023

SREDNJI KURS: 117.2782 RSD

NEWSLETTER

Manastir Ostrog - Žabljak - Pljevlja

Crno jezero, biser Durmitora, na 1418 m nadmorske visine, ledničkog porekla. Deo je NP Durmitor, pod zaštitom UNESCO-a i važi za najlepše crnogorsko jezero.

Manastir Ostrog je manastir Srpske pravoslavne crkve smešten uz skoro vertikalnu liticu, visoko na planini Ostroška greda u Crnoj Gori. Posvećen je Svetom Vasiliju Ostroškom. Manastir Ostrog se sastoji od Gornjeg i Donjeg manastira i spada medju najposećenije manastire u jugoistočnoj Evropi. U njega dolaze vernici svih religija iz svih krajeva sveta.

Manastir Svete Trojice u Pljevljima je izuzetno vredan kompleks. U manastirskoj crkvi, ispred ikonostasa, nalazi se kovčeg u kom se od 17. veka čuvaju mošti, leva ruka Svetog Save. Pored je položeno i Žezlo Svetog Save. On je ovde počivao dok nije telo odneto na Vračar. U vitrinama nove manastirske riznice su i pozlaćeni krst na kome su čestice krsta na kome je izdahnuo Isus Hrist.

Hram Svetog Vasilija Ostroškog u Nikšiću je podignut krajem 19.veka, a ktitor je bio kralj Nikola I Petrović.

Nema ocena.
0 KOMENTARA
DODAJ KOMENTAR I OCENI

MANASTIR OSTROG

Sa obilaskom hrama Vasilija Ostroškog u Nikšiću, Crnog jezera na Žabljaku i manastira Svete Trojice u Pljevljima

 

16.06-18.06.2023.

 

PROGRAM PUTOVANJA:

1.dan: Polazak iz Bačke Palanke u 20,00 h sa glavne autobuske stanice. Vožnja preko  Novog Sada (sastanak putnika na dolaznom peronu na Glavnoj autobuskoj stanici oko 20.45 h), Čačka, Zlatibora gde je planirana pauza radi osveženja putnika.

2.dan: U jutarnjim časovima dolazak na Žabljak. Poseta NP Durmitor, Žabljaku i šetnja do prelepog Crnog jezera. Pauza za uživanje u prirodi uz kafu u restoranu na obali. Nastavak putovanja ka Nikšiću. Poseta Hramu Svetog Vasilija Ostroškog, nadomak centra grada. Kraće slobodno vreme u centru grada. Nastavak putovanja prema manastiru Ostrog. Planiran dolazak u popodnevnim časovima. Noćenje u donjem ili gornjem konaku manastira.

3. dan: Jutarnja liturgija, posle koje je planiran povratak  sa pauzom u manastiru Sveta Trojica u Pljevljima. Zadržavanje oko 1h. Nastavak putovanja za Novi Sad i Bačku Palanku. Planirano vreme dolaska u kasnim noćnim satima.

CENA ARANŽMANA IZNOSI: 6.500,00

*Deca do 12 godina: 4.500,00

 

U CENU ARANŽMANA JE URAČUNATO:

- Prevoz komfornim autobusom visoke turističke klase iz sopstvenog voznog parka na navedenoj relaciji

 - Usluge stručnog vodiča

- Ulaznica za NP Durmitor

 - Organizacioni troškovi

 

U CENU ARANŽMANA NIJE URAČUNATO:

- Noćenje u manastiru (5 €)

- Turistička taksa za manastire u Crnog Gori – (1€)

- Međunarodno zdravstveno osiguranje

- Individualni troškovi putnika

 

NAČIN PLAĆANJA: 30% prilikom rezervacije , ostatak najkasnije do 12.06.2023. god. 

NAPOMENE:

  • Organizator putovanja je TA Dunavturs, licenca OTP 192/2021 kategorija A.
  • Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja.
  • Aranžman je rađen na bazi minimum 40 plativih putnika i usled nedovoljnog broja prijavljenih putnika agencija zadržava pravo promene cene ili otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska.
  • Za sve informacije date usmenim putem Organizator ne snosi odgovornost.
  • Punovažan je samo program putovanja istaknut u prostorijama agencije ili elektronska komunikacija.
  • Putnik potpisivanjem Ugovora o putovanju, potvrđuje da su mu uručeni Opšti uslovi putovanja i da iste u celosti prihvata.
  • Za putnike koji poseduju crveni biometrijski pasoš Republike Srbije, za ulazak u EU pasoš treba da važi minimum 3 meseca od dana povratka sa putovanja, a za ulazak u Republiku Tursku minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja.
  • Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju.

ORGANIZATOR:” DUNAVPREVOZ”DOO, ogranak TA Dunavturs, Bačka Palanka, Novosadski put 12, licenca OTP 192/2021 kategorija A. Cenovnik za Ostrog br 1, važi od 15.05.2023.

Komentari

Oceni smeštaj


1 + 3 =

Ostavi komentar